“Πράσινο φως” για 2.503 προσλήψεις συμβασιούχων σε διάφορους φορείς των δήμων έχει ανάψει το Υπ. Εσ.

Ανάμεσα στις ειδικότητες θα είναι διοικητικοί υπάλληλοι, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι, μηχανικοί, τεχνίτες, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων, βοηθητικό προσωπικό, μάγειροι, καθαρίστριες, κοινωνικοί λειτουργοί, εργάτες κ.ά.

Οι θέσεις θα είναι όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, δηλαδή Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής.

Στις υπηρεσίες αντιτίμου περιλαμβάνονται δομές όπως ωδεία, κολυμβητήρια, αθλητικά κέντρα κ.ά.

Οι προσλήψεις για τον λόγο αυτόν επικεντρώνονται κυρίως σε ειδικότητες, μεταξύ άλλων, καθηγητών μουσικής διαφόρων οργάνων, γυμναστών, δασκάλων παραδοσιακών χορών, φυσι κοθεραπευτών, αθλητιάτρων, αλλά και διοικητικό οικονομικό προσωπικό και καθαρίστριες. Οι προσλήψεις θα γίνουν είτε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είτε με σύμβαση έργου και η συνολική διάρκειά τους δεν θα υπερβαίνει τους 12 μήνες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των θέσεων από τα συναρμόδια υπουργεία, θα ανακοινωθούν οι θέσεις ανά δήμο.

Βάσει αυτών θα προχωρήσει η έκδοση προκηρύξεων από κάθε δήμο ξεχωριστά. Σε αυτές θα καθορίζονται αναλυτικά οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, είτε πρόκειται για τίτλους σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών, είτε για κατοχή πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ και οι πιθανές άδειες άσκησης επαγγέλματος, οδήγησης, χειρισμού μηχανημάτων κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει των διαδικασιών ΑΣΕΠ για εποχικές θέσεις ή θέσεις σύμβασης έργου. Στην πράξη αυτό συνεπάγεται μοριοδότηση ορισμένων από τα τυπικά προσόντα (βαθμός πτυχίου, γνώση ξένων γλωσσών) καθώς και κριτηρίων όπως η εμπειρία, ο χρόνος ανεργίας, η ύπαρξη ανήλικων τέκνων, η ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολύτε κνης οικογένειας, του γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

Σχετική απόφαση είχε εκδοθεί πρόσφατα και για άλλες 153 θέσεις σε δήμους για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και την πυρασφάλεια και ήδη σε αρκετούς φορείς έχουν αρχίσει να εκδίδονται προκηρύξεις και να τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

Παράλληλα, αναμένεται και ένα νέο πακέτο θέσεων που θα αφορά τις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, με δεδομένο βέβαια πως ο ανώτατος συνολικός αριθμός που μπορούν να προσληφθούν κατά το τρέχον έτος είναι 4.090 συμβασιούχοι.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.7.2013