Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Προσευχηθείτε για την Ορθοδοξία – Διερχόμαστε μυλόπετρες…”

Οι αναταραχές στην Αίγυπτο έχουν θορυβήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και προκαλούν μεγάλη ανησυχία για τους Έλληνες της πόλης που σε ώρες ανάγκης καταφεύγουν στο Πατριαρχείο.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος σε δήλωση του περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνά η Αίγυπτος και ο λαός της, αλλά και τους κινδύνους για την Ορθοδοξία.

«Η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεώτερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος.

Πρόσθεσε πώς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του και κατέληξε λέγοντας, «με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών».

Ο κ. Θεόδωρος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν και να σταθούν νοερά στο πλευρό τους γιατί μόνο έτσι μπορεί να στερεώσει το φρόνημα της Ορθοδοξίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4.7.2013, ΜΝΜ