ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ»

Του αφήνει το πεδίο ελεύθερο να δράσει και να κινηθεί, όπως ο ίδιος θέλει, ώστε να μην έχουν επιχείρημα κάποιοι καλοθελητές ότι υποσκάπτει το έργο του. Ο Πρωθυπουργός από την Κυριακή ελέγχει πλήρως το κόμμα, αφού οι «καραμανλικοί» δεν θέλησαν να εμφανιστούν οργανωμένα ως ομάδα και να καταγράψουν δυνάμεις.

Αν και στη νέα Πολιτική Επιτροπή υπάρχουν πολλά μέλη που χαρακτηρίζονται «καραμανλικά» και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινηθούν αναλόγως, εάν και όποτε χρειαστεί. Φθάνει όμως να δοθεί το ανάλογο κάλεσμα από τον Κ. Καραμανλή που δεν δείχνει διάθεση, αν και ένας Καραμανλής πάντα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη δικαίωση και την επιστροφή, αλλά σε μια λογική να συγκροτηθεί κάτι καινούργιο.

Τον Κ. Καραμανλή τον συνάντησαν αρκετοί το τελευταίο διάστημα και συνομίλησαν μαζί του ελεύθερα. Αυτό που διαπίστωσαν οι συνομιλητές του είναι ότι δεν βλέπει εκλογές έως την άνοιξη του 2014, αν και με την υπόθεση της ΕΡΤ εκτιμά ότι πιθανότητα ο Αντ. Σαμαράς να επεδίωκε μια εκλογική αναμέτρηση.

Θεωρεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι ίσως ο μόνος κερδισμένος από την παρούσα κυβέρνηση και εκτιμά ότι διόρθωσε το λάθος που έκανε πριν ένα χρόνο όταν δεν συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο ίδιος κρίνει θετικά τον Αλ. Τσίπρα, με τον χαρακτηρισμό «καλός», αλλά υποστηρίζει πως δεν μπορεί να λάβει σωστές αποφάσεις και δεν έχει ισχυρή ομάδα δίπλα του για να τον υποστηρίξει. Το ενδιαφέρον που λέει είναι ότι είναι πιο δύσκολο σήμερα να διατυπώσεις αριστερό λόγο και να πείσεις για μια αριστερή πολιτική, εν αντιθέσει με τη συντηρητική πολιτική.

Είναι πολύ προσεκτικός με τη Χρυσή Αυγή και λέει ότι δεν είναι απλή υπόθεση η ανάσχεσή της, διότι πρόκειται για αντισυστημική ψήφο.

Το καλύτερο σχόλιο όμως το έχει για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, θυμίζοντας μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η καλύτερη κυβέρνηση είναι η πρώτη. Οι άλλες είναι προϊόν συμβιβασμού».

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Μαρτέλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.7.2013, Newpost