Σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας ή ακόμη και διάσπασης του ΠΑΣΟΚ

Κι αυτό διότι όπως εξηγούν συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλησε όλες τις προηγούμενες ημέρες να σχολιάσει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όμως επεδίωξε να στείλει μια προειδοποίηση για θέμα που αφορά καθαρά το κόμμα όπως αυτό της αποχώρησης Παναγιωτακοπουλου και Αριστερής Πρωτοβουλίας απο το κόμμα.

Οσοι γνωρίζουν τον Γ. Παπανδρέου ξέρουν πολύ καλά ότι δεν διατηρεί ιδιαίτερες πολιτικές σχέσεις με την ομάδα Παναγιωτακοπουλου. Θεωρούν  λοιπόν ότι με την παρέμβαση του επεδίωξε πρωτίστως να δημιουργήσει κλίμα και να εκμεταλλευθεί το μούδιασμα που υπάρχει στο κόμμα μετά τον συνεταιρισμό με την Νέα δημοκρατία.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός ότι ενθαρρύνουν τον Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει  είτε την επανακάμψη του στο κόμμα είτε την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. «Πρόεδρε αν κατέβεις θα πάρεις μεγαλύτερο ποσοστό απο τον Βενιζελο» του λένε παλια στελέχη της πρώην προεδρικής φρουράς που ασφυκτικημ στο σημερινό βενιζελικο ΠΑΣΟΚ που εναγκαλιζεται με την Νέα Δημοκρατία.

ΣΕ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και πολλά στελέχη της κίνησης των 75 που διαπιστώνουν ότι όχι μόνο βρίσκονται στο παρασκήνιο των εξελίξεων αλλά και ότι στελέχη στα οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν για την μετά Βενιζέλου εποχή, όπως π.χ η Φωφη Γεννηματα έχουν τραβήξει τον δικό τους δρόμο…

Άρτεμις Παραδείσου 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.6.2013, Newpost