Κίνηση των 75: Ο Ανδρέας είναι παρών…

Γιατί η παρουσία, η δράση, το έργο, ο αγώνας και η προσφορά του Ανδρέα έχει χαραχτεί οριστικά και ανεξίτηλα στο DNA της δημοκρατικής παράταξης, στα όνειρα και τις ελπίδες κάθε πολίτη που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Γι αυτό και δεν πρέπει να απορούμε όταν παρατηρούμε ότι ο Ανδρέας έχει ακόμα και σήμερα τόσα χρόνια μετά το θάνατό του φανατικούς και ορκισμένους εχθρούς. Είναι όλοι εκείνοι που νιώθουν ότι η παρακαταθήκη του παραμένει  ζωντανή στο λαό και απειλεί τα συμφέροντά τους» τονίζει η Κίνηση των 75.

«Ο Κώστας Λαλιώτης έχει καταγράψει το 2001 με ένα συγκλονιστικά αληθινό κείμενο το αποτύπωμα της παρουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όλες και όλοι εμείς, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη αλλά και στα πέρατα του κόσμου που χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού, όλοι εμείς που σταθήκαμε δίπλα του και αγωνιστήκαμε μαζί με τον Ανδρέα για μια δικαιότερη πατρίδα για μια δημοκρατική Ελλάδα δεν ξεχνάμε ποτέ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της πολιτικής του. Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις αστείρευτες δυνάμεις και στις δυνατότητες του λαϊκού κινήματος. Δύο φορές στην πρόσφατη ιστορία κλήθηκε ο λαός μας από την ηγεσία του να αυτοοργανωθεί  και να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή του.  Η πρώτη ήταν από το ΕΑΜ και η δεύτερη από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη του 1974» σημειώνεται.

«Σήμερα το κάλεσμά του εκείνο αναδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι και πάλι η ώρα για αυτοοργάνωση και πρωτοβουλίες που θα δώσουν διέξοδο και προοπτική στο λαό μας. Είναι και πάλι η ώρα να αναζητήσουμε και να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης και  κοινωνικής δικαιοσύνης, για μια Ελλάδα δημοκρατική σε μια Ευρώπη των λαών και των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.6.2013