Τρωκτικό: Περί ονομασίας NERIT.GR

Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.

Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served», οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.

Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας, ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.

Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.

Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.

Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.

Η ομάδα του troktiko.eu 

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15.6.2013