Ουμανιτέ : Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πλέον στην Αθήνα

Η αιμορραγία που προκαλούν οι άθλιοι γιατροί του ευρωνεοφιλελευθερισμού έχει μειώσει την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων πολιτών και έχει σπρώξει στην εξαθλίωση χιλιάδες ηλικιωμένους.Αυτή η επαίσχυντη και ταπεινωτική μεταχείριση έχει εγκριθεί από τους ηγέτες της ζώνης του ευρώ. Οι τουλάχιστον απερίσκεπτες δηλώσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι «η Ευρώπη έσωσε την Ελλάδα” – ηχούν σήμερα περίεργα.

Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Ορελί Φιλιπετί αποδοκίμασε “το τραγικό σύμβολο της μαύρης οθόνης στη δημόσια τηλεόραση» και εξέφρασε την «πικρία» της για το γεγονός ότι «λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα συνοδεύεται από την εγκατάλειψη της πολυφωνίας. “

Πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη όλα αυτά; Διερωτάται ο Ζαν Πολ Πιερό. «Αντιμέτωπη με την κοινωνική αντίσταση και την αύξηση της δύναμης της Αριστεράς άνοδο ενός αριστερού που δεν δίνουν την εξουσία, η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει δημοσιογράφους και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας ,που ζητά χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα» γράφει.

Ο γάλλος δημοσιογράφος χαρακτηρίζει «Πόντιο Πιλάτο» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην υπόλοιπη Ευρώπη:

«Μια χώρα όπου τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν , δίνει το παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κι άλλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο πειραμάτων ,που θα μπορούν να εφαρμοστούν κι αλλού. Το δικαίωμα στην πληροφόρηση επλήγη σοβαρά στην Αθήνα και ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί. Στην Ισπανία, όπου το 25% των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης TVE έχουν χάσει τη δουλειά τους, την Ιταλία, τη Βρετανία, αλλά και στη Γαλλία, όπου τα μέτρα λιτότητας επηρεάζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ είναι δημοκρατικό καθήκον»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15.6.2013, ΜΝΜ