16.6.2013: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς: Κάλεσμα στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι

απλήρωτα μηνιάτικα, ανασφάλιστη εργασία, τρομοκρατία κ.α.,  ενώ τελευταία, προωθούν  την κατάργηση της Κυριακής-αργίας.

Το μέτρο αυτό δεν είναι αποσπασματικό. Αποτελεί ένα κομμάτι ενός πάζλ αντιλαϊκών ρυθμίσεων, με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, την πιο γρήγορη συγκέντρωση του μεγάλου κεφαλαίου υπέρ των μονοπωλίων του κλάδου, με την εξαφάνιση των μικρών εμπόρων και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Έχουν δηλαδή σκοπό να μας ξεζουμίσουν και να οδηγήσουν στην ανεργία τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με τον ένα υπάλληλο του καταστήματος τους. Άλλωστε, αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν αυτήν την εξέλιξη. Να οργανωθούν για να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς, να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που παλεύουν με τη γραμμή του ΠΑΜΕ. Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα που προβάλλουν τα ταξικά σωματεία για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, για συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Αυτά είναι αιτήματα που απαντούν στην συνολική επίθεση της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Για να κατακτήσουμε αυτά πρέπει σε κάθε χώρο εργασίας να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, να χτίσουμε την κοινωνική μας συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, το γυναικείο κίνημα, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους φτωχούς αγρότες.

Στηριζόμενοι στο σωματείο παρεμβήκαμε όσες φορές μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζήτησαν τη βοήθεια του, αποτρέποντας την επίθεση σε βάρος τους. Όπου δεν τα καταφέραμε δεν σημαίνει ότι ο αγώνας δεν φέρνει αποτέλεσμα αλλά ότι δεν ήμασταν αρκετοί για να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το σωματείο δεν είναι κάτι απρόσωπο και ξένο, αλλά φτιάχνεται και δυναμώνει και με τη δική σου συμμετοχή και τη βοήθεια του κάθε συναδέλφου.

Έχουμε τη δύναμη να απευθυνόμαστε σε όλους εσάς προσωπικά, έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε δίπλα σας ώστε να μη χρειαστεί να κάνουμε καμιά έκπτωση στη ζωή μας και στις σύγχρονες ανάγκες μας, έχουμε τη δύναμη και την τόλμη να κοιταζόμαστε στα μάτια και να σας ζητάμε να γίνουμε μια γροθιά.

Το Σωματείο μας, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, έχει εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων και είναι ευθύνη όλων των συναδέρφων να το πλαισιώσουμε, να το στηρίξουμε και να το δυναμώσουμε συμμετέχοντας και στις εκλογές με την ψήφο μας, αλλά και στις εκάστοτε κινητοποιήσεις στο πλευρό του Σωματείου. Γιατί όσο πιο δυνατό και μεγαλύτερο βγει το Σωματείο μας από αυτές τις εκλογές, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο κάθε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα της Κεφαλονιάς και τόσο πιο μεγάλο στήριγμα θα έχει πίσω του σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Με την συμμετοχή μας

•           καταδικάζουμε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που υπέγραψαν κλαδική σύμβαση με μειώσεις μισθών,

•           απαντάμε στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μονοπωλίων που μας θέλουν ανέργους, ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο.

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!

•           Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του!

•           Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, ενισχύουμε το μέτωπο της αντίστασης, διευρύνουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύουμε το Π.Α.ΜΕ.

Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί

όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.

Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι νικητές του αύριο

Μπ.Μπρέχτ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.6.2013