APOLLONION RESORT & SPA στο ΛΗΞΟΥΡΙ : Mοναδική έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Ναυάρχου Nelson

Το Apollonion Resort & Spa σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσιάζουν εκθέματα της παγκοσμίου φήμης συλλογής του Ιδρύματος με τεκμήρια από τη ζωή του Άγγλου ήρωα, Ναυάρχου Λόρδου Horatio Nelson.

Η έκθεση περιλαμβάνει ιδιόγραφες επιστολές του Λόρδου Ναυάρχου Nelson, εφημερίδες της εποχής οι οποίες αναφέρονται στις νίκες του, προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία με θέμα τον Μεγάλο Ναύαρχο και τους Ναπολεόντειους  Πολέμους και συλλογή αξιόλογων πινάκων στους οποίους απεικονίζεται ο ίδιος ο Nelson, κάποιες από τις ναυμαχίες του, καθώς και ο θάνατός του.

Μέρος της έκθεσης επίσης αποτελούν η Διακήρυξη του Ναυάρχου Nelson προς τους κατοίκους των Ιονίων Νήσων το 1798, η Ναυαρχίδα του, HMS VICTORY, αυθεντικά μοντέλα πολεμικών πλοίων από κόκαλο ή ελεφαντόδοντο, κατασκευασμένα από Γάλλους αιχμαλώτους των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Στα προσωπικά αντικείμενα του Ναυάρχου περιλαμβάνονται ασημικά από τα σερβίτσια του, μία από τις προσωπικές του σφραγίδες, τούφα από τα μαλλιά του, ένα συνδυαστικό σκεύος σερβιρίσματος (μαχαίρι – πιρούνι) που χρησιμοποιούσε ο ίδιος μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού

του χεριού και ένα κομμάτι από τη σημαία της ναυαρχίδας HMS Victory σε κορνίζα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Πινακοθήκης Τέχνης του Apollonion Resort & Spa στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Στους χώρους της Πινακοθήκης του ξενοδοχείου λειτουργεί παράλληλα έκθεση με έργα Ελλήνων Ιμπρεσιονιστών, καθώς και σύγχρονων Ελλήνων Καλλιτεχνών.

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa Hotel, λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας  από τις 20.00 ώς τις 22.00. Είναι ανοικτή τόσο στο κοινό του ξενοδοχείου, όσο και στους επισκέπτες του.

Διάρκεια Έκθεσης: 01/05/2013 – 30/09/2013

Πινακοθήκη Τέχνης εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel 

Ξι, Ληξούρι Κεφαλλονιάς,  τηλ. 26710 94400

www.apollonionhotel.gr 

info@apollonion-hotel.gr

Apollonion Art Gallery

Έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Ναυάρχου Νέλσονα

Ανοικτή καθημερινά 20:00-22:00 Μάιος – Ιούνιος 2013

Exhibition of personal belongings of the Admiral Horatio Nelson

Open daily 20:00-22:00, May – June 2013

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.5.2013