Ελληνικά νησιά και πληρότητες – Κεφαλλονιά: πληρότητα -μέχρι τώρα- 70%

Σε ότι αφορά τις χώρες προέλευσης, πτώση εμφανίζει η αγορά της Γερμανίας και Αγγλίας, ενώ σημαντική αύξηση (30%-50%) εμφανίζουν οι αφίξεις από Ρωσία, Ισραήλ, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία, Ολλανδία, Ιταλία.

Στη Νάξο, που πέρυσι «βούλιαζε από αλλοδαπούς τουρίστες, φέτος η πληρότητα βρίσκεται στο 60%, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με πέρυσι και το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κοστίζει 30 ευρώ.

Η Μήλος προσδοκεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Το νησί εμφανίζει πτώση στις αφίξεις 15%, ενώ η πληρότητα δεν ξεπερνά το 70%. Στα 35 ευρώ η τιμή του δίκλινου με πρωινό.

Στην Πάρο η εικόνα είναι ίδια. Το νησί άρχισε να ανακάμπτει τον Ιούλιο και η  πληρότητα του βρίσκεται στο 70%. Οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, και οι ξενοδόχοι περιμένουν να γεμίσουν τον Αύγουστο. Παρατηρείται άνοδος στις αφίξεις Γάλλων τουριστών, ενώ αντίθετα μειωμένες είναι οι αφίξεις από τη Γερμανία.

Στην Κρήτη για άλλη μια χρονιά έχουμε «απόβαση» Ρώσων και Ισραηλινών. Οι μεγάλες μονάδες του νησιού είναι γεμάτες από τις αρχές Ιουλίου, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 20%. Στα καταλύματα η πληρότητα βρίσκεται στο 70% και οι τιμές ξεκινούν για το δίκλινο από τα 30 ευρώ.

Άνοδο στις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων της βλέπει και η Χαλκιδική, στο 85% οι μεγάλες μονάδες και στο 70% οι μικρότερες. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν για ένα δίκλινο από τα 50 ευρώ με πρωινό και είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Από την αγορά της Χαλκιδικής έφυγαν οι Γερμανοί, ενώ άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία και τη Σερβία.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.5.2013, ΜΝΜ