Κυριακή των Βαΐων γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι με την παρουσία και του Λαογραφικού Ομίλου Ληξουρίου

Το Σαββάτο, 28 Απριλίου η μεγαλειώδης πομπή στην οποία συμμετείχαν πλήθος προσκυνητών – ίσως η μεγαλύτερη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τελευταίων ετών – ξεκίνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ και ολοκληρώθηκε σχεδόν 2,5 ώρες αργότερα στον Κήπο των Ηρώων.  Στην πομπή συμμετείχε και ο Λαογραφικός Όμιλος Ληξουρίου. Επίσης συμμετείχαν συνολικά 17 φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ωστόσο τελικά δεν κάλυψαν κατά μήκος την πομπή λόγω του πλήθους των τμημάτων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, η ομιλία του Δημάρχου Μεσολογγίου και τέλος η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί μετά την λειτουργία έγινε η μεγαλειώδης παρέλαση με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με τον τρόπο αυτό έκλεισαν για φέτος οι πανηγυρικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση της ηρωϊκής εξόδου.

Την παρέλαση από τον Άγιο Σπυρίδωνα μέχρι τον Κήπο των Ηρώων ακολούθησε κατανυκτικά και Λαογραφικός Όμιλος Ληξουρίου ο οποίος εκπροσώπησε για άλλη μια φορά την Κεφαλλονιά στις εορτές έχοντας επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Υπεύθυνο σε θέματα Πολιτισμού της Α/βθμιας κ. Γεράσιμο Σ. Γαλανό.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.4.2013