Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας

Όλα άρχισαν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν περίπου 200 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι διαδήλωναν διεκδικώντας δεδουλευμένα έξι μηνών, συνεπλάκησαν με τρεις έλληνες επιστάτες.

Τουλάχιστον ένας πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον τους τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον 8 και ελαφρά τους υπόλοιπους από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο νοσοκομείο του Πύργου και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το περιστατικό έχουν καταδικάσει σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα.

Διεθνής κατακραυγή για το περιστατικό

Θέμα σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ έγινε το τραγικό περιστατικό τυφλής βίας του επιστάτη μεγαλοκαλλιεργιών φράουλας ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των επί έξι μήνες απλήρωτων εργατών του, καταγωγής οι περισσότεροι από το Μπανγκλαντές.

Το Associated Press, φιλοξενώντας δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου, αναφέρει ότι η αστυνομία «γνωρίζει και βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό των τριών επιστατών οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής» και για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια είδηση μεταφέρει τόσο η Washington Post όσο και το ABC newsαναφέροντας ότι αν και περισσότεροι από 20 εργάτες νοσηλεύονται, κανενός η υγεία δεν κινδυνεύει.

Αναπαραγωγή της είδησης κάνει και το δίκτυο Al Jazeera με τίτλο «Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτες στην Ελλάδα».

Φωτο ειλημμένη από: http://inconue.wordpress.com/category/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.4.2013, Newpost