15.4.2013 “Αγάπης Λόγια” – Συναυλία – αφιέρωμα στην Ελληνική Οπερέτα από τον Παναγή Μπαρμπάτη

Η παράσταση ανθολογεί αποσπάσματα από οπερέτες του Νίκου Χατζηαποστόλου, καθώς και καντάδες, τραγούδια του έρωτα και του κρασιού, γραμμένα από τον ίδιο και τον γιο του, Ανδρέα Χατζηαποστόλου.

“Αγάπης λόγια”, “Ο αγωγιάτης”, “Τα κοραλλένια χείλη σου”, αλλά και “Αθήνα, κόρη τ΄ ουρανού”, “Αργά είναι για μας” κ.ά. είναι ορισμένα μόνο από τα διαμάντια που θ’ ακουστούν.

Σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός

Ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός όπου αναδεικνύει ένα μουσικό είδος που δημιουργείται στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 1900 και απευθύνεται στην αστική κοινωνία της εποχής, φέρνοντας, δε, μαζί του έναν ευρωπαϊκό αέρα. Πρόκειται για την Ελληνική ή αλλιώς Αθηναϊκή Οπερέτα που είναι επηρεασμένη σαφώς απ” τη Γαλλική και Βιεννέζικη, διαθέτει ορχηστρική μουσική, χορωδιακά μέρη, πρόζα, άριες, ντουέτα, μπαλέτα, δηλ. όλα τα στοιχεία του λυρικού θεάτρου της δυτικής Ευρώπης.

Μια παράσταση, υπό την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων με την οποία το Θέατρο Badminton τιμά, φέτος, τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου και την μνήμη του πατέρα του Νίκου για την μεγάλη τους προσφορά τους στην Ελληνική μουσική.

Προπώληση εισιτηρίων: abcd.gr | viva.gr | Public | Forthnet | 210 88 40 600

Στους χορηγούς επικοινωνίας βρίσκεται και το “Ιonian Channel”

Ο Παναγής Μπαρμπάτης

Ο Παναγής Μπαρμπάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Η καταγωγή του είναι από την Λακήθρα Κεφαλλονιάς. Τα πρώτα μουσικά μαθήματα τα πήρε από τον μαέστρο Διονύση Αποστολάτο. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο ανώτερα θεωρητικά και πιάνο με καθηγητή τον μουσουργό Ιωάννη Καστρινό καθώς και διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας με καθηγητή τον μαέστρο Γεώργιο Αραβίδη. Αποφοίτησε με άριστα και τιμητική διάκριση.

Το 1992 διεύθυνε για πρώτη φορά σε ηλικία 21 ετών στο θέατρο »Παλλάς» την Χορωδία Μαντολινάτα Εύγερου Κεφαλονιάς, και από τότε υπηρετεί με πάθος το χορωδιακό τραγούδι, έχοντας δημιουργήσει και διευθύνει πολλές χορωδίες: (Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βρηλισσίων, Ν.Ερυθραίας, Νεανική χορωδία-μαντολινάτα Αγ.Παντελεήμονος Αχαρνών, Αγ. Αναργύρων, κ.α.

Έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει πάνω από 800 έργα για μουσικά σύνολα. Επίσης έχει παρουσιάσει αφιερώματα Ελλήνων συνθετών όπως Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Γιώργου Χατζηνάσιου, Ηλία Ανδριανόπουλου, Μιχάλη Σουγιούλ, Κ. Γιαννίδη, Νίκου και Ανδρέα Χατζηαποστόλου, Θ.Ι.Σακελλαρίδη κ.α.

Τελευταίο του δημιούργημα αποτελεί η Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών και η ορχήστρα «Απόλλων Μουσηγέτης», με την οποία έχει παρουσιάσει σε συνεργασία με διακεκριμένους λυρικούς σολίστ αφιερώματα στην ξένη και ελληνική οπερέτα, στην όπερα, την καντσονέτα, το μιούζικαλ, τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, το έντεχνο ελαφρό τραγούδι και στην Επτανησιακή και Αθηναϊκή καντάδα. Το μουσικό αυτό είδος το έχει προβάλει και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Έχει κυκλοφορήσει 2 CD, «Η Αγράμπελη» και «Τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ» από ζωντανές ηχογραφήσεις.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.4.2013