Οι εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα από 16 έως και 19 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Έχει σχεδιαστεί θεματικό περίπτερο αφιερωμένο στον πρωτοπόρο Αλεξανδρινό ποιητή. Στο περίπτερο θα συμμετέχουν εκθέτες από όλον τον κόσμο αρκεί έκδοσή τους να περιέχει άρθρο, δοκίμιο ή ποίημα για τον Κ. Καβάφη.

Στην ως άνω έκθεση θα συμμετέχουν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών και οι εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης με τεύχος τους από την βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Πολιτιστική Επετηρίδα ΟΔΥΣΣΕΙΑ (τ. 2008). Στο εν λόγω τεύχος έχει φιλοξενηθεί άρθρο του Γερασίμου Σ. Γαλανού για τον Ληξουριώτη ζωγράφο Επαμεινώνδα Λιώκη όπου, μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Το 1943 είχε εκδοθεί ολιγοσέλιδο βιβλίο με τίτλο «Δέκα σχέδια του Επαμεινώνδα Λιώκη από τα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη» το οποίο παρουσιάζεται στην επετηρίδα.

Μετά το πέρας της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου η επετηρίδα ΟΔΥΣΣΕΙΑ θα προσφερθεί μαζί με άλλα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία: Ένα από τα έργα του Λιώκη για το ποίημα ΚΕΡΙΑ του Καβάφη.

Μαγδαληνή Ντούκα Μοντεσάντου για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ