Αποκαλύπτουμε τις πλαστές επισκεψιμότητες στα sites (2ο)

Το λεγόμενο «Paid Internet Traffic» αποτελεί μια μέθοδο που χρησιμοποιείται από ιστοσελίδες που δεν καταφέρνουν να έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και στρέφονται σε εταιρείες που παρέχουν αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα τους.

Εταιρίες στο εξωτερικό αναλαμβάνουν επί πληρωμή να «εκτοξεύουν» την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων για να μπορούν να δείχνουν «εξωπραγματικά» νούμερα από τη μια μέρα στην άλλη. Κυριολεκτικώς!

Αν και στον κλάδο της πληροφορικής δε συνίσταται ποτέ η αγορά Web Traffic, αρκετοί επιτήδειοι μπαίνουν στη διαδικασία να το κάνουν, μόνο και μόνο για να προβάλλουν τα στοιχεία επισκεψιμότητάς τους ως πολύ μεγάλα και να παρουσιάσουν την ιστοσελίδα τους ως μια από τις κορυφαίες, με αποτέλεσμα να «εξαπατούν»  υποψήφιους διαφημιζομένους.

Φυσικά οι «επισκέπτες» αυτοί, όχι μόνο δεν είναι αναγνώστες της ιστοσελίδας, αλλά δεν βρίσκονται καν στη χώρα καταγωγής της. Προκύπτουν δηλαδή φαινόμενα με μια ιστοσελίδα να διαφημίζει ότι έχει πάνω από 1 εκατομμύριο αναγνώστες σε ένα μήνα και μόλις το 5% αυτών ή ακόμα και πολύ χαμηλότερο να είναι από την Ελλάδα!

Αυτά και επανερχόμαστε…

Πηγή: The Best

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.4.2013