Αποκαλύπτουμε τις πλαστές επισκεψιμότητες στα sites

Το thebest.gr δεν χρειάστηκε ποτέ να καταφύγει σε «ρομποτάκια» ή άλλες καταγέλαστες, ανόητες και πασίγνωστες στην «πιάτσα» του Διαδικτύου πρακτικές, που παραπέμπουν στην λογική του «Αγαπούλα» και των σικέ στοιχείων…

Το thebest.gr, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, στηρίχθηκε και στηρίζεται στη δύναμη του πολυπληθούς κοινού του, στην αξιοπιστία, στην εγκυρότητα και στην πληρότητα του, στην πραγματική «ψήφο εμπιστοσύνης» της αγοράς και όχι σε hi-tech «λαμογιές» που παραπλανούν ορισμένες μηχανές μέτρησης της επισκεψιμότητας και επιχειρούν να δείξουν «ύψος» μεγαλύτερο του κανονικού.

Το thebest.gr καταδικάζει κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην παραπλάνηση του κοινού, στην εξαπάτηση των διαφημιζομένων και στην εξόφθαλμη, χοντροκομμένη φαλκίδευση των δεικτών επισκεψιμότητας των αναγνωρισμένων μηχανών μέτρησης στις οποίες, έτσι κι αλλιώς, προτίθεται να καταφύγει καταγγέλλοντας παρασιτικά φαινόμενα και ύποπτες συμπεριφορές.

Το thebest.gr, ως η μεγαλύτερη ειδησεογραφική πύλη της ελληνικής Περιφέρειας, καλεί όλους τους ενημερωτικούς ιστότοπους να αμυνθούν, ν’ απομονώσουν και να καταγγείλουν τους «λαθρεπιβάτες» που ελαφρά τη καρδία και χωρίς ίχνος ντροπής θεωρούν το κοινό και την αγορά «κορόιδα» και παθητικούς δέκτες μιας λογικής αυταπόδεικτα βλακώδους και ακραία προκλητικής.

Ολίγον αινιγματικό, για τους μη μυημένους, το κείμενο. Επί του παρόντος δεν θα πούμε περισσότερα. ΓΙΑ ΑΡΧΗ (υπάρχει και συνέχεια, πολλή συνέχεια…) θα αρκεστούμε στην περιγραφή δυο τρόπων που δείχνουν πώς ο… ανύπαρκτός γίνεται… υπαρκτός.

Η πρώτη ανάρτηση φέρει την υπογραφή του Σπύρου Ηλιάδη (TV Θεσσαλονίκη) και αποκαλύπτει πως γεννιούνται οι πλαστές επισκεψιμότητες και οι δήθεν πρωτιές των «ανύπαρκτων»:

Ο τρόπος είναι απλός.

Για να τελειώνουμε και να καταλάβουν και οι «αμύητοι»:

Υπάρχει περίπτωση να μην πειράζεις το μετρητή σου, αλλά να «κλέβεις» σε επισκέψεις, για να ανεβάσεις την κατάταξή σου. Πώς γίνεται αυτό; Πάρα πολύ απλά: Υπάρχουν πάναπλα προγραμματάκια που κάνουν «reload».

Αν έχετε mozilla firefox, γράφετε απλά reload every στα πρόσθετα και θα βρείτε το σχετικό add-on (πρόσθετο). Βάζετε τη σελίδα σας στον φυλλομετρητή, πατάτε το κουμπάκι και του λέτε, κάνε reload κάθε 5 δευτερόλεπτα. Αν τώρα έχετε δίκτυο υπολογιστών π.χ. υπολογιστές στη σειρά, που κάνουν reload κάθε 5 δεύτερα, έχετε αμέσως αμέσως 50 επισκέψεις κάθε 5 δευτερόλεπτα ή 50Χ12=600 κάθε λεπτό ή 600Χ60= 36.000 την ώρα ή 36.000Χ24= 750.000 την ημέρα!

Συμβουλή: Μην μπαίνετε  στην λογική των επισκέψεων που σας δείχνουν, κρίνε ένα site μόνο από αυτό που αξίζει: Από το περιεχόμενο!».

Δεύτερος τρόπος. Έχει αποκαλυφθεί από μεγάλο ειδησεογραφικό πόρταλ:

«Άλλο κόλπο, πιο προχωρημένο, το οποίο ξεγελά όντως και τους διαφημιστές, είναι η αγορά κλικς. Με μια μικρή έρευνα θα βρείτε δεκάδες εταιρείες οι οποίες πουλάνε επισκέψεις, με διαφορετικές ip. Αυτό γίνεται με λεφτά. Εταιρεία στις Η.Π.Α. πουλάει 2.500 δολάρια (ή και με πολύ λιγότερα) τις 500.000 επισκέψεις, από 50.000 μοναδικές ip’s. Τι κάνουν; Κάθε λίγα δευτερόλεπτα, αποσυνδέονται από τον πάροχο, ξανασυνδέονται, παίρνουν άλλη ip, φορτώνουν τη σελίδα σας και πάει λέγοντας».

Αυτά για την ώρα. Και έπεται μακρά συνέχεια…

The Best

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.4.20123