ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει τροποποίηση προϋποθέσεων για χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε εποχιακά εργαζόμενους

Δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ οδηγεί στην εξαθλίωση ανέργους, ιδιαίτερα τους προερχόμενους από εποχικά επαγγέλματα, καταργώντας ουσιαστικά και το επίδομα ανεργίας»  και δεν προσήλθαν να απαντήσουν!

Με την ενεργοποίηση και αυτού του καταστροφικού μέτρου οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και εξωθούνται στη μαύρη εργασία ενώ ανοίγει ο δρόμος στην  εισφοροδιαφυγή δίνοντας άλλο ένα χτύπημα στα, υπό κατάρρευση, έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Το όραμα  της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο 12μηνο και η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων στον τουρισμό γίνεται επιτακτικά αναγκαίο. Ακόμα και στις σκληρές σημερινές συνθήκες, όμως, το δικαίωμα των εργαζόμενων στα εποχικά επαγγέλματα στο επίδομα ανεργίας -ως προσωρινό μέτρο- είναι αναφαίρετο.

Είναι κοινός τόπος σε όλους ότι στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη ένα ολοένα αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού εργάζεται σε εποχικά επαγγέλματα. Οι ρυθμίσεις των μνημονιακών κομμάτων πλήττουν άμεσα όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς αλλά και ευρύτερα κάθε πτυχή του τοπικού εισοδήματος και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις τους. Θα παρέμβει με κάθε τρόπο και θα παλέψει στο πλευρό τους προκειμένου να ακυρωθούν τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.4.2013