σιγουριά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, προασπίζοντας τα αρχαία ιδανικά του. Επίσης υπογραμμίζει τη «συνεχιζόμενη αλληλεγγύη» των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της. Επισημαίνει ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου. Αναγνωρίζουμε τις διαρκείς συνεισφορές των Ελλήνων της Αμερικής», όπως τονίζει, προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν του Ιδρυτές μας να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού. ..Τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα, είμαστε κληρονόμοι των μεγάλων δημοκρατιών» και «οι λαοί μας έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».
Γεγονός είναι πως στην Αμερική οι Έλληνες δεν έχουν τόση ενημέρωση όση έχουμε εμείς. Για τον λόγο αυτό ανατρέχουν στα ελληνικά sites για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των συμβάντων στην Ελλάδα και των πρόσφατων της Κύπρου. Η στάση βέβαια της Αμερικής, πέρα από τα αναγκαία και επιβαλλόμενα εγκωμιαστικά λόγια του κ. Ομπάμα, προς την Ελλάδα και την Κύπρο, προς τον Ελληνισμό, δεν είναι και η καλύτερη καθώς σιωπηρά στηρίζει τα σκληρά και εκβιαστικά μέτρα που η Ε.Ε. επέβαλε στην Κύπρο. Άλλο θέμα που η Αμερική έχει «ανοιχτό» με Ελλάδα και Κύπρο, είναι η εκμετάλλευση –συνεκμετάλλευση, για πιο σωστά, με τα άλλα τα αρπακτικά- των υδατανθράκων και του φυσικού αερίου στις ελληνοκυπριακές περιοχές.
Φωτογραφία: Αρχείο ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ, Από την παρέλαση της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ, το 2011 στην Ν.Υ. στην 5η Λεωφόρο
Εφημερίδα των Κεφαλλήνων