Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη Αντώνη σχετικά με το Ειρηνοδικείο Ιθάκης

Η πρόσφατη πληροφόρησή μας, που αφορά στην δημιουργία μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου της Σάμης Κεφαλληνίας στην Ιθάκη, κρίνεται ασφαλώς ως θετική εξέλιξη αν και εφόσον, συνοδευτεί από την παραμονή του σημαντικού αρχείου και της γραμματείας στην Ιθάκη.

Είναι προφανείς οι δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των συγκοινωνιακών δυστοκιών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ειδικά το χειμώνα, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις και απώλειες σημαντικών προθεσμιών στις δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες. Ενέχει δε σημαντική ταλαιπωρία τόσο στους δικαστικούς και νομικούς εκπροσώπους όσο κυρίως και στους εμπλεκομένους, για τους οποίους δύναται να προκύψει και επιπλέον λίαν σοβαρό κόστος στην εξέλιξη των υποθέσεών τους.

Στην βάση αυτή παρακαλούμε όπως  αξιολογήσετε με ευαισθησία και ευθύνη την δυνατότητα παραμονής της γραμματείας και του αρχείου του Ειρηνοδικείου στην Ιθάκη, πολλώ δε όταν οι φορείς του νησιού προτίθενται να δεσμευθούν για την εξεύρεση χώρου στέγασής τους και διεξαγωγής του δικαστηρίου.

Ευελπιστούμε για την θετική εξέταση του αιτήματός μας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.3.2013