Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Δύο χρόνια δεν εκδίδουν άδεια σε επιχειρηματία…«γιατί έτσι»

Όπως αναφέρει στο newpost ο Αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α.  Αλέξανδρος Κάσιμης, έχουν περάσει 753 μέρες από τότε που αιτήθηκε την άδεια για το κατάστημά του στο ακριτικό νησί των Οθωνών, απέναντι από την Κέρκυρα.

Το κατάστημα, ένα καφενείο που ανήκε στον πατέρα του, λειτουργεί επί δύο χρόνια με προσωρινή άδεια από την κοινότητα.

Οι υπάλληλοι της διεύθυνησης Υγείας της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας (υπάγεται στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων), παρά τις συνεχείς οχλήσεις του, και παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα από τον κ. Κασίμη, δεν προχωρούν στην έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Το θέμα δεν είναι πως δεν την δικαιούται…. αντιθέτως, οι αρμόδιοι δεν έχουν καν φτάσει στο σημείο να εξετάσουν αν έχει δικαίωμα έκδοσης άδειας.

Όπως αναφέρει, διαρκώς έχει οχλήσεις από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς η προσωρινή άδεια δεν είναι αρκετή για να συνεχίσει τη λειτουργία του καταστήματος.

Γιατί όμως οι υπάλληλοι της Κέρκυρας επί δυο χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει κάτι;

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας: «Τους ρώτησα και μου είπαν…ε, δεν πάνε»

Τη δίκαιη αγανάκτιση του κ. Κασίμη επιβεβαιώνει στο newpost ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης.

Όπως μας είπε χαρακτηρστικά: «Επρόκειτο να πάνε επί τόπου την Παρασκευή αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρχε απαγορευτικό».

Στην εύλογη ερώτηση γιατί δεν πήγαν στο σημείο τα τελευταία δυο χρόνια, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Τους ρώτησα και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να πάνε. Τους μαλώσαμε όμως κι εγώ και ο προϊστάμενος. Σας υπόσχομαι μέχρι το τέλος της βδομάδας το ζήτημα θα έχει λυθεί».

Ντίνα Καραμάνου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.3.2013, MNM Newpost