Διήμερο μουσικό για τον Νίκο Καββαδία: Τρεις καλλιτέχνες τραγουδούν τον ποιητή των θαλασσών

Διήμερο μουσικό αφιέρωμα στον θαλασσινό, Νίκο Καββαδία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την Παρασκευή και το Σάββατο οι λάτρεις της ποίησης στον ΙΑΝΟ.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στις 21:30, τον λόγο του Νίκου Καββαδία τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Άννα Λινάρδου.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στις 21:30 ερμηνεύουν ο Κώστας Θωμαΐδης και η Άννα Λινάρδου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, μέσω video, θυμάται και μας θυμίζει…

Συμμετέχουν: Ακης Κατσουπάκης: πιάνο, Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν, Γιάννης Παπαζαχαριάκης: κιθάρα και ενορχηστρώσεις.

INFO

Είσοδος: 10 ευρώ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6 ευρώ

Πληροφορίες Κρατήσεις:

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ και στο www.ianos.gr

Κώστας Θωμαΐδης

Ο Κώστας Θωμαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με το τραγούδι από τα οκτώ του χρόνια. Δικαίως θεωρείται από τους αρτιότερους και λυρικότερους ερμηνευτές των τελευταίων ετών. Έχει ερμηνεύσει μερικά από τα καλύτερα έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, σε ποίηση Καβάφη, Ρίτσου, Καββαδία και μουσική Θ. Μικρούτσικου, σε ποίηση Γ. Σεφέρη και μουσική Δ. Παπαδημητρίου και πλήθος άλλων.

Έχει συνεργαστεί με το ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Ευαγγελάτου και το NOUVEAU THEATRE DE BELGIQUE, από το 1982 ως το 1988. Έχει εμφανιστεί σε πολλές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρόυτσικου, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίες ερμηνεύτριες, όπως η Νένα Βενετσάνου και η Μαρία Φαραντούρη και με Ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών, ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι και τραγούδια από όλο τον κόσμο. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και τα τελευταία χρόνια οργανώνει και παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες ραδιοφωνικές παραγωγές, σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στο ¨Μελωδία FM 99,2, στον SKY 100,3 και τα τελευταία χρόνια στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ. Μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τα τελευταία χρόνια, ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ¨Αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο¨. Συνεργάζεται με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Γιώργο Καζαντζή σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με τις προσωπικές του εμφανίσεις.

Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα.

Είναι πρώην μέλος του συγκροτήματος Χαΐνιδες. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησε ο 8ος προσωπικός του δίσκος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14.3.2013, Στέλιος Κούλογλου