Ξέρετε ότι υπάρχει «Ίδρυμα Άννα Μαρία» και το site του είναι … www.greekroyalfamily.org;

τα κείμενα της προηγούμενης έκδοσης, καθώς και το αρχείο φωτογραφιών και εγγράφων, εμπλουτισμένα. Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε την ιστορία της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας απλά και ξεκάθαρα, στο Χρονοδιάγραμμα. Τα αρχειακά και τα πρόσφατα βίντεο, είναι πλέον προσβάσιμα μέσω του Επίσημου YouTube Καναλιού της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας.

Ιστορία του Ιδρύματος Άννα Μαρία

Το Ίδρυμα Άννα-Μαρία δημιουργήθηκε το 2003, με την απόδοση της αποζημίωσης για την κατάσχεση της περιουσίας της βασιλικής οικογένειας από το ελληνικό δημόσιο. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της δικαστικής διένεξης ,-και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επέλεγε να μην επιστρέψει την περιουσία, αλλά να καταβάλει αποζημίωση-, ότι όποιο το ποσό που θα απέδιδε το Δικαστήριο, αυτό θα το παραχωρούσε εξ’ ολοκλήρου για την σύσταση ιδρύματος, έτσι ώστε να επιστραφεί στον ελληνικό λαό.

Από το 2004, λειτουργεί αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Άννα-Μαρία, μέσω της οποίας λειτουργεί το ίδρυμα στην Ελλάδα. Η νομική καταχώρηση του Ιδρύματος έχει γίνει στο Λιχτενστάιν (αριθμός μητρώου: FL-0002.094.445-2).

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Βασίλισσα Άννα-Μαρία

Μέλη: Πριγκίπισσα Αλεξία, Πρίγκιπας Παύλος, Πρίγκιπας Νικόλαος, Πριγκίπισσα Θεοδώρα, Πρίγκιπας Φίλιππος, Πρίγκιπας Χασάν της Ιορδανίας, κ. Φ. Ν. Ντε Κλερκ, κα. Μέρυ Ρόμπινσον, κ. Σπύρος Μεταξάς

Σκοπός

Παροχή βοήθειας σε ομάδες ανθρώπων ή περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Δράση

Το αντικείμενο του Ιδρύματος είναι εκτενέστατο, καθώς είναι πολύμορφα τα αίτια φυσικών καταστροφών στην χώρα μας (σεισμοί, πλημμύρες, παγετοί, καύσωνες κ.α.).

Το πρώτο αναγκαίο βήμα ήταν η διεξοδική έρευνα ως προς τους μηχανισμούς και τους φορείς οι οποίοι λειτουργούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε το Ίδρυμα, είτε να λειτουργεί συμπληρωματικά, ή να προσφέρει κάποια καινοτομία.

Σημαντική παράμετρος επίσης, είναι τα έργα που αναλαμβάνει το Ίδρυμα να πραγματώνονται με διακριτικότητα και προσοχή, ώστε να μην εισχωρεί στην δράση τοπικών αυτοδιοικήσεων και άλλων πολιτειακών φορέων.

Πληροφορίες για τα συγκεκριμένα προγράμματα, θα βρείτε σύντομα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Άννα-Μαρία.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Ίδρυμα Άννα-Μαρία

1. Πως μπορώ να συμβάλλω στο ίδρυμα Άννα-Μαρία;

Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, η οποία θα λειτουργήσει σύντομα, θα δίνονται πληροφορίες για τα έργα τα οποία αναλαμβάνονται και με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να προσφέρει εθελοντική βοήθεια.

2. Έχει το Ίδρυμα έδρα στην Ελλάδα;

Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος έχει παραχωρήσει το προσωπικό του γραφείο στην Αθήνα για τις δραστηριότητες του ιδρύματος Άννα-Μαρία.

3. Πώς μπορώ να υποβάλλω αίτηση για αρωγή από το Ίδρυμα;

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η παροχή βοήθειας σε ομάδες ανθρώπων ή περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Για να μας ενημερώσετε για το πρόβλημά σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το ακόλουθο email, ή την ταχυδρομική διεύθυνση:

email: info@amhf.gr – Τ.Θ. 51577, T.K. 145 03, Αθήνα 

Στοιχεία επικοινωνίας – Διεύθυνση email royali1863@yahoo.gr – Ιστότοπος http://www.greekroyalfamily.org/

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.3.2013