Τις θεσούλες μας και πέντε ανεμόμυλους…

Ψέματα και κοροιδία όλα!!! Το ΤΕΙ κλείνει στα πλαίσια της πολιτικής που προαναφέραμε. Με θέμα λοιπόν το κλείσιμο των ΤΕΙ συνεδρίασε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Πριν τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων του νομού, καθηγητές των ΤΕΙ και φοιτητές.Πέρα από τις επιμέρους τοποθετήσεις, όλοι οι ομιλητές αμέσως και εμμέσως, ζήτησαν από τους Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από το ΥΠΑΙΘ, να παραιτηθούν! Φευ όμως!!! Αντ’ αυτού εισέπραξαν ναι μεν αλλά… και τι θα καταφέρουμε, οι παραιτήσεις μας στη διάθεση του Δημάρχου, να πάμε στην Αθήνα να φωνάξουμε, να φωνάξουμε και τους εργαζόμενους και τους αυτοπασχολούμενους να κάνουμε μέτωπο πάλης, να κλείσουμε την εφορία να μην κλείσουμε την εφορία, παραιτούμαστε από τα κόμματά μας, να κλείσει ο Δήμος… μα μόνο Πέμπτη, Παρασκευή, να κλείσουμε λιμάνια αεροδρόμιο… μα να μην τα κλείσουμε, και της κοροϊδίας το ξευτίλισμα!

Και οι φοιτητές… να χειροκροτούν (!!!) γιατί λέει κατέθεσε την κομματική της ταυτότητα η κ. Κατσαϊτη, ο κ. Σαββαόγλου ή παραιτήθηκε η Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ… Αντί σύσωμο το Δ.Σ. Κεφαλονιάς να στείλει τα κλειδιά του Δήμου και των Δημόσιων Υπηρεσιών του νομού στον κ. Σαμαρά, διαμαρτυρώμενοι για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τους από τον υπουργό παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τον αφανισμό που βυθίζει το νησί η μνημονιακή πολιτική, επέλεξε να… κυνηγήσει ανεμόμυλους στη πλατεία συντάγματος!!!

Όταν σε όλη την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει κύμα παραιτήσαιων Δημάρχων και άλλων αιρετών για το σχέδιο ¨Αθηνά¨ στη Κεφαλονιά επιλέξαμε να κρατήσουμε ¨και τη πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο¨ Η πίττα είναι οι θεσούλες μας και ο σκύλος η τρικομματική κυβέρνηση…που δεν πρέπει να στενοχωρούμε μέσα στις τόσες σκοτούρες που έχει!!!

Επειδή πιστεύουμε ότι η Κεφαλονιά βουλιάζει μέσα στη μνημονιακή πολιτική, επειδή πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ΤΕΙ, επειδή πιστεύουμε ότι τα ΤΕΙ έπρεπε να είναι η ¨σταγόνα που θα ξεχύλιζε το ποτήρι¨ , γι’ αυτό πιστεύουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, χτες το βράδυ διάλεξε λάθος μετερίζι! Διάλεξε το μετερίζι του λιγότερου κακού για τη μνημονιακή κυβέρνηση και πήρε θέση δίπλα σε αυτήν!

Τον λόγο λοιπόν από ‘δω και πέρα πρέπει να έχει ο λαός της Κεφαλονιάς. Οι ¨αρχόντοι μας¨ έδωσαν εξετάσεις και…απέτυχαν! Και από αποτυχημένους ¨αρχόντους¨ το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι την δική σου εις διπλούν αποτυχία!

Τάσος Καβαλλιεράτος

Φωτογραφία: Παλιά Βλαχάτα

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.3.2013