Πωλητήριο για τη βίλα του Γιακουμάτου

Δάνειο 1.000 ευρώ το μήνα στο Ταμείο Παρακρατικών και Δανείων από το 2002 μέχρι το 2032, 700 ευρώ για φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκιο για το σπίτι στην Αθήνα 1.800 ευρώ…Δεν βγαίνει ο γαλάζιος βουλευτής!!!

Η αγγελία του πωλητηρίου βρίσκεται σε σελίδες μεγάλων μεσιτικών γραφείων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Αγοραστής ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα!!!

Η μονοκατοικία στην περιοχή Άνω Μερά Μυκόνου, με την πλακόστρωτη αυλή, την πισίνα και τον κήπο είχε αποκτηθεί από τον κύριο Γιακουμάτο το 2004. Κάθε χρόνο, λίγες μέρες το καλοκαίρι ή το Πάσχα εύρισκε ευκαιρία για να επισκεφθεί το νησί των άνεμων για να χαλαρώσει.

Η κατοικία διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, πισίνα και η τιμή πώλησης είναι 1.500.000 ευρώ. Τιμή ενδεικτική, καθώς αυτό που θέλει ο βουλευτής είναι να το δώσει άμεσα.

Μάλιστα δεν πρόκειται για το μοναδικό ακίνητο που ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει βγάλει προς πώληση καθώς το 2007 είχε πουλήσει στο ίδιο κυκλαδίτικο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων έναντι 55.500 ευρώ.

Η Μύκονος, το Κολωνάκι και οι κόντρες

Η κατοικία του στο κοσμοπολίτικο νησί είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από πολίτικους τους αντιπάλους που του χρέωναν πως έκανε χλιδάτη ζωή στη Μύκονο και σύχναζε στον Αστέρα και το Κολωνάκι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, η σφοδρή αντιπαράθεση είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Γεράσιμο Γιακουμάτο και το Γιάννη Μανώλη, όταν ο τελευταίος του είχε ασκήσει κρητική λέγοντας ««δεν μπορεί να ασκεί κριτική από τη… Μύκονο και το Κολωνάκι όπου συχνάζει». Ο κύριος Γιακουμάτος αντεπιτέθηκε λέγοντα ««Ούτε η Μύκονος, ούτε και το Κολωνάκι είναι απαγορευμένες περιοχές. Είναι και αυτές Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος. Και μάλιστα του προτείνω να έρθει να πιεί και καφέ ο οποίος κοστίζει 3 ευρώ. Η διαφορά μας όμως είναι ότι τον καφέ που πίνω εγώ τον πληρώνω από τα χρήματα που κερδίζω ως ιδιώτης Ιατρός».

Ενώ, μόνο που δεν πιάστηκε στα χέρια με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη στο καφενείο της Βουλής μετά από υπονοούμενά που είχαν αφήσει να αιωρούνται για τη ζωή του κυρίου Γιακουμάτου και την περιουσία του.

«Έλα δω βρε καραγκιόζη, τι πας και λες για μένα; Που τα έχω εγώ τα σπίτια; Ένα κωλόσπιτο έχω στη Μύκονο το οποίο χρωστάω ακόμα και στο Κολωνάκι πληρώνω ενοίκιο. Δεν μπορώ ως γιατρός να κάνω ένα μπάνιο στη θάλασσα; Εσύ βρε ανεπάγγελτε τι έχεις κάνει; Παίρνεις τα λεφτά της μάνας σου και τα παίζεις στα χαρτιά;», είχε διαρρεύσει ότι είχε ειπωθεί στους διαδρόμους της Βουλής.

Τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια πληθαίνουν με ιδιοκτήτες πολιτικά στελέχη, πρώην βουλευτές και υπουργούς. Η κρίση σιγά- σιγά οδηγεί ακόμη και τους πολιτικούς να χάνουν τις περιουσίες τους με αποτέλεσμα τα πόθεν έσχες με τα 42 ακίνητα να αποτελούν μια κακιά ανάμνηση…

Λίλη Τζίμα

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.2.2013, Β. Λορεντζάτος