Λ. Νιφοράτος: «Χρήματα υπάρχουν, θέληση και δύναμη δεν υπάρχει»

Το έργο μας που δεν προβάλλει εμάς, διότι  ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου έχει γεμίσει τις βιτρίνες του, εδώ και πενήντα χρόνια, με βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις. Προβάλλει τον τόπο μας και κατ’ επέκταση αυτούς που μας διοικούν, προβάλλει τον πολιτισμό μας, την ιστορία των Κεφαλλήνων, το εφευρετικό μυαλό μας και όλα αυτά ενώ θα μπορούσαν να γίνουν σημαία και το αντικείμενο αναφοράς για διεκδίκηση όλων αυτών που μας χρωστάνε  οι κυβερνούντες, απαθέστατα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και λένε: δεν έχουμε τη δυνατότητα.  Είναι κάτι το οποίο και αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός.  Εμείς νικάμε δυνάμεις κι αυτοί υποτάσσονται στις δυνάμεις.

Ελπίζω να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και να αρχίσουν να διεκδικούν και  αναφέρομαι  στη μεγάλη διεκδίκηση που έκανε ο Όμιλός μας και έφτιαξε το κολυμβητήριο.  Το κολυμβητήριο είναι απόκτημα των αγώνων του Ομίλου μας, των Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου μας και των αθλητών μας , της εποχής εκείνης.

Ζητάμε λοιπόν από την πολιτεία τέτοιου είδους αγώνες και όχι μοιρολατρικά να υποκύπτουν.  Βεβαίως, δε μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο αγώνας για τη διατήρηση του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά δεν ήταν σημαντικός, αλλά κι αυτός οφείλετο στην εξέγερση της νεολαίας μας.

Τί θελετε; Να δείτε μια εξέγερση που θα αφορά τον αθλητισμό, ο οποίος αθλητισμός στην Κεφαλονιά είναι εγκαταλελειμένος στην τύχη του, για να μας συμπαρασταθείτε; και τι εννοούμε συμπαράσταση: Από κοινού αγώνας Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς, Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου με ομόφωνες αποφάσεις , πίεση μέχρι ασφυξίας στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ο οποίος με θράσος διανέμει τα χρήματα του κράτους μας όπου αρέσκεται.

Επομένως, χρήματα υπάρχουν, θέληση και δύναμη δεν υπάρχει.

Τελειώνοντας  να μην είμαι ψυχρός εκτελεστής, ο Δήμαρχος του νησιού μας κ. Παρίσης, έκανε κάτι που άλλοι δημάρχοι δεν το έχουν κάνει: λειτουργεί το Κολυμβητήριο και υπάρχει η υπόσχεση ότι θα βοηθήσει αυτή την υπέροχη ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ελπίζουμε και επιφυλασσόμεθα για τις ευχαριστίες.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Α.

Λουκάς Νιφοράτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.2.2013