ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! «Πουλήστε Ρόδο, Κέρκυρα ή Λέσβο για να σωθεί η Ελλάδα».Μετά Κεφαλλονιά & Ιθάκη

Ο Agrawal εκτιμά ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι τεράστια, αδιέξοδα και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις υπάρχουσες προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται μια ριζική λύση, όπως είναι η πώληση ενός νησιού μεγάλης αξίας προκειμένου να μην βυθιστεί στην φτώχεια μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Προτείνει, μάλιστα, οι αγοραστές να είναι από την ανατολή.

Ο οικονομολόγος υπολογίζει, ακόμη, και το κόστος πώλησης της Ρόδου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η αξία της Ρόδου ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια ενώ η αποζημίωση των κατοίκων που ζουν στη Ρόδο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.

Ο Prashant Agrawal είναι Ινδός οικονομικός σύμβουλος με έδρα τη Βομβάη, ο οποίος γράφει συχνά-πυκνά στην οικονομική στήλη του GQ India.

Τελικά, κάθε … πικραμένος -Ινδός, Αμερικανός, Γερμανός, αρκεί να είναι … οικονομολόγος- συμβουλεύει το «μακρύ του και το κοντό του» για το πρόβλημα της Ελλάδας. Μετά τη Ρόδο και την Κέρκυρα, σειρά θα πάρει η Σαντορίνη και –γιατί όχι- η … Κεφαλλονιά και η Ιθάκη!

Εκτός όμως από τις ακραίες απόψεις των ξένων, εκείνο που είναι δεδομένο για εμάς είναι η υπογραφή που ήδη έχουν βάλει οι -συμπατριώτες μας- πολιτικοί στο μνημόνιο για την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2013, Σύμβουλος