Σκάλα: Η Γερμανίδα που έριξε το μπουκάλι με το μήνυμα στη θάλασσα & βρέθηκε 23 χρόνια μετά

Η Ρεγγίνα αγνοούσε την τύχη του μπουκαλιού μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όταν «ΤΑ ΝΕΑ» την εντόπισαν και την ενημέρωσαν πως 23 χρόνια μετά ένας Ελληνας βρήκε το μήνυμά της. «Θεώρησα ότι θα είχε πλάκα να γνωρίσω με αυτό τον τρόπο κάποιον από μια ξένη χώρα. Γι’ αυτό και το έκανα. Ενδεχομένως, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί κάποιος Ελληνας Αδωνις να το έβρισκε», λέει γελώντας στα «ΝΕΑ» η 39χρονη Ρεγγίνα – όχι πια Εξιους αλλά – Τίντερ αφού στο μεταξύ παντρεύτηκε. Σπούδασε γερμανικό δίκαιο και δουλεύει στο Δημόσιο στον τομέα της επιβολής του νόμου. Αυτή την περίοδο έχει άδεια μητρότητας καθώς πριν από περίπου δυόμισι μήνες έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Τα άλλα δύο παιδιά της είναι 5 και 3 ετών.

«Δεν περίμενα να λάβω απάντηση έπειτα από τόσο καιρό. Γι’ αυτό και αναμένω με αγωνία το γράμμα του. Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ την Ελλάδα και να συναντήσω αυτό τον άνθρωπο. Αλλωστε, είναι καλύτερο να έρθω εγώ στη χώρα σας, μιας και έχετε πολύ καλύτερο καιρό από ό,τι εδώ», λέει η Γερμανίδα, η οποία εξακολουθεί να μένει στο Ντόρτμουντ όπως είχε γράψει και στο σημείωμα. Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που η Ρεγγίνα έριξε μπουκάλι με μήνυμα στη θάλασσα προκειμένου, μετά το ταξίδι του, να το βρει κάποιος. «Δεν ήταν η μοναδική φορά. Το έκανα κατά τη διάρκεια διακοπών μου σε άλλα μέρη. Εχω αφήσει και άλλα μπουκάλια στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά κανένα δεν βρέθηκε», παραδέχεται.

Πριν από περίπου 10 ημέρες, ο Γιώργος Μικελάτος περπατούσε στην παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά, όπως συνηθίζει, και έπεσε πάνω σε ένα μπουκάλι καλυμμένο με φύκια και μικρά κοχύλια. Το μάζεψε και ήταν έτοιμος να το πετάξει στον κάδο ανακύκλωσης προκειμένου να μη σπάσει και το πατήσει κάποιος στην παραλία. Ωσπου, κάτι πάνω σε αυτό το μπουκάλι του τράβηξε την προσοχή. Οταν το έσπασε, «ένα χαρτί έπεσε κάτω, το άνοιξα και βρήκα ένα σημείωμα με μια φωτογραφία ενός πλοίου στην κορυφή», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μικελάτος, ο οποίος εργάζεται στο οικογενειακό εστιατόριο στη Σκάλα, ενώ έχει και ενοικιαζόμενα δωμάτια λίγα μέτρα από την παραλία όπου βρήκε το μπουκάλι.

Οταν διάβασε τα στοιχεία της κοπέλας που είχε γράψει το μήνυμα, έμεινε έκπληκτος. «Η Ρεγγίνα Εξιους έριξε το μπουκάλι στη θάλασσα και το βρήκα εγώ, που έχω μητέρα και κόρη με το ίδιο όνομα. Το θεώρησα σημαδιακό. Είχα δύο Ρεγγίνες, βρήκα και μια τρίτη». Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την άγνωστη Ρεγγίνα είναι πολύ μεγάλο, «ακόμη και ο γιος μου, ο οποίος σπουδάζει στη Νέα Υόρκη, τηλεφωνεί και μας λέει πως το έμαθε η ομογένεια στην Αμερική και ρωτούν ποια είναι η έκβαση αυτής της ιστορίας». Παράλληλα, η είδηση για το ταξίδι του μπουκαλιού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον ξένο Τύπο να γράφει για το γράμμα που βρήκε ένας Ελληνας και τις προσπάθειές του να εντοπίσει τη Ρεγγίνα. Πριν από μερικές ημέρες, ο 47χρονος έστειλε γράμμα στη Γερμανίδα, εσωκλείοντας και ένα αντίγραφο του μηνύματός της. «Θέλω να επικοινωνήσει μαζί μου και να βρεθούμε από κοντά, να έρθει το καλοκαίρι να τη φιλοξενήσουμε στη Σκάλα».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, Τhe Best  

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2013