Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για τα ΤΕΙ

Αντίθετα, πιστεύουμε ότι με απόψεις και θέσεις, σοβαρότητα και συνέπεια έχουμε το καθήκον ενωμένοι να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της ύπαρξης των Τ.Ε.Ι. στον τόπο μας.

Η δημοσιονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι για αυθαίρετες αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται εξορθολογισμό σε όλους τους τομείς, αλλά χωρίς τη συναίνεση των πολιτών αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Το Σύνταγμα μας, που σκόπιμα τα τελευταία χρόνια παραβιάζεται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις, μιλάει για ισονομία και ισοτιμία.

Καλούμε όλους όσους κατά καιρούς εμφανίστηκαν ως προστάτες των νησιών μας, να αποδείξουν τώρα έμπρακτα την αφοσίωση τους.

Δηλώνουμε, εμείς οι Κεφαλλονίτες, ότι δεν θα πάψουμε στιγμή να διεκδικούμε, όχι τα κεκτημένα, αλλά τα συνταγματικά μας δικαιώματα και να υπερασπίζουμε την ίδια την ύπαρξη μας.

Επίσης, δηλώνουμε αλληλέγγυοι προς όλους τους φορείς του νομού μας και ενεργά θα συμμετέχουμε, στις όποιες αποφάσεις δημοκρατικά ληφθούν.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύγκλιση κοινής συνδιάσκεψης, όλων των συντοπίτικων  φορέων, για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να αποφασίσουμε κοινή δράση.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία φορέων του νησιού μας που θα επισκεφθεί αύριο τον Πειραιώτη Υπουργό Παιδείας για να εκθέσει τις απόψεις μας.

Ο Γεν. Γραμματέας                                                               Ο Πρόεδρος

ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ                                                 ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΠΑΘΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2013