2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου: Η κοπή της πίτας

Το πρόγραμμα, που παρουσίασαν τα Λυκόπουλα, οι Ναυτοπρόσκοποι και οι Ανιχνευτές, με εναλλαγές  λόγου, φωτογραφίες και ζωντανές εμφανίσεις των παιδιών, κράτησε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, που συχνά με χειροκροτήματα επιβράβευαν τα παιδιά και  δήλωναν την ευχαρίστηση τους.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης, τον Άγιο Βασίλη όπως την αποκαλούν τα μέλη του Συστήματος, δόθηκαν δώρα στην Αγέλη, στην Ομάδα, στην Κοινότητα και στους Βαθμοφόρους.

Η επίδοση του Μεταλλίου Φίλων του Προσκοπισμού, στην κ. Κυριακούλα Ρετσίλα, από τον Αρχηγό του Συστήματος, το οποίο της απένειμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, για την επί δεκαετίες προσφορά της στην προσκοπική κίνηση, προκάλεσε συγκίνηση και ενθουσιασμό σε όλους μας.

Με την καθιερωμένη μικρή μας δεξίωση έκλεισε και αυτή η εκδήλωση μας, στην οποία παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Αρχιμανδρίτης κ. Σπύρος Πετεινάτος, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου  Σβορωνάτων, Ιερέας κ. Ανδρέας Σβορώνος, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λούκας Νιφοράτος, η πρόεδρος και μέλη του συλλόγου ¨ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ¨ Σβορωνάτων, μέλη της Δασοπροστασίας της Λειβαθούς και του συλλόγου FLIK, παλαιοί Πρόσκοποι καθώς γονείς και φίλοι, όπως προαναφέραμε.

Για την ιστορία, το φλουρί της μιας πίτας έτυχε στον κ. Colin Fegan, μέλος του συλλόγου FLIK και το άλλο στην Χρυσούλα Χουντάϊ, Ναυτοπρόσκοπο.

Επίσης παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, δημόσια, το τραγούδι της Αγέλης μας και ο Ύμνος του Συστήματος μας, στοίχοι κ. Ρετσίλα και μουσική κ. Παλημέρη.

Καλή Χρονιά

2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2013