ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’: Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ – ΤΕΙ

ιδιόκτητες υποδομές , ούτε η αναστάτωση της ζωής εκατοντάδων οικογενειών, ούτε το ότι σε 2-3 χρόνια θάρθει πάλι κάποιος μαθητευόμενος μάγος να τ’ αλλάξει όλα , με κάποια απόφαση «στο γόνατο», όπως έγινε και κατά το παρελθόν.

Δε τους ενδιαφέρει όμως ούτε καν η σοβαρή προσπάθεια που γινόταν για την διατήρηση – επέκταση της παραδοσιακής, απ’ τα Ομηρικά χρόνια, τοπικής χλωρίδας, εστία αντίστασης στην ολοκληρωτική επικράτηση των μεταλλαγμένων προϊόντων των πολυεθνικών ; Η μήπως αυτό ακριβώς ενοχλεί, το βιολογικό, το αγνό, πολλά διαβάζουμε στον τύπο.

Ειδικώς για το Αργοστόλι , ακούστηκε το «βαρύγδουπο» επιχείρημα πως το 80% των σπουδαστών έγραψαν κάτω από την βάση. Δεν είπαν σε ποια μαθήματα. Μήπως σε κάποια που δεν έχουν θέση, όπως π.χ. τα ανώτερα μαθηματικά στην Ναυτική Σχολή;

Εμείς οι ναυτικοί που μόνιμα ζούμε  στο πετσί μας τα αποτελέσματα των αποφάσεων της πολιτείας, στηρίζουμε απόλυτα τον ξεσηκωμό των σπουδαστών, έχοντας εμπιστοσύνη στην οξύνοιά τους , συμμεριζόμενοι την αγωνία τους για το μέλλον. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο των ΤΕΙ της περιφέρειας. Είμαστε υπέρ του νοικοκυρέματος, αλλά αυτό να γίνει με την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα αστικά κέντρα για να έρθει η ποθούμενη αποκέντρωση την οποία ευαγγελίζονται από 10ετίες.

Θα προτείναμε δε στους όποιους τοπικούς αρμόδιους στην περίπτωση που η Πολιτεία επιμείνει στην περαιτέρω περιθωριοποίηση του νησιού μας  να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα επένδυσης – παραχώρησης των κτημάτων της Βαλλιάνειου Γεωργικής Σχολής στην δραστήρια και πολυάριθμη Αγγλική παροικία, με την υποχρέωση να διατηρήσει σε λειτουργία τουλάχιστον το τμήμα Βιολογικής καλλιέργειας , υπό όποια μορφή, έστω Ιδιωτικού Κολλεγίου. Την ώρα που φουντώνει μέσω του Ευρωπαικού προγράμματος AGRISLESH  η προσπάθεια διάδοσης της καλλιέργειας τοπικών ποικιλιών και σπόρων μεταξύ των νησιών της Μεσογείου (ήδη στην περιοχή του Αιγαίου δραστηριοποιούνται σχετικά) , διώχνουν από την Κεφαλονιά τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Α.ΜΕΤΑΞΑ  4, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 281 00

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2671025656

Email: somkenaf@yahoo.gr

Διαδίκτυο: www.alidromos.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.2.2013