Ν. Σολωμός: ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ, ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔIΚΗΘΕΙ:

3.         Αντικατάσταση αποτυχημένης Διοικούσας Επιτροπής Υποχρεωτική. Διορισμός νέας διοίκησης με πρωταρχικό έργο να επεξεργαστεί και να υποβάλλει το ορθολογικα και εμπνευσμένα επεξεργασμένο πειστικό σχέδιο, για δημουργία  τριών ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ Τμημάτων από ένα σε κάθε νησί.

4.         Εντός διετίας από σήμερα η Διοικούσα υποβάλλει για πρώτη φορά στην ιστορία των ιδρυμάτων, πραγματικά μελετημένη βήμα προς βήμα, την οραματική και βιώσιμη πρόταση για τα πραγματικά χρειαζούμενα και ελκυστικά νέα Τμήματα  (διότι υπάρχουν αναδυόμενα γνωστικά/επαγγελματικά αντικείμενα σπουδών που δεν επαναλαμβάνουν τα υπάρχοντα αλλού στην Ελλάδα και που αν αργήσουμε θα τα ξεκινήσουν άλλοι) στα τρία νησιά Λευκάδα Κεφαλονιά Ζάκυνθο.

5.         Εγκρινομένης της προτάσεως της, τρία νέα πρόσθετα Τμήματα δημιουργούνται εξακτινισμένα στα τρία νησιά και προστίθενται μαζί με τα άλλα που παρέμειναν μετά την συγχώνευση από την εποχή της σημερινής μεγάλης κρίσης,  (που θα έχουν εν τω μεταξύ εξυγιανθεί) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ. Μέσα στο χρόνο, δεν υπάρχει λύση όδευσης στο πεπρωμένο του ΤΕΙ που δεν εμπλέκει διεύρυνση ή έστω ομοσπονδιοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Με τις αμετάκλητες αυτές αλλαγές, δύο Ιδρύματα μιάς περιφέρειας έγιναν ένα, ικανοποιείται το πνεύμα της «Αθηνάς», αποδόθηκε δικαιοσύνη, ανατάχθηκε η αδικία και ανακόπηκε ο ακαδημαικός μαρασμός. Δημιουργούνται νέες αληθινές αυτή τη φορά προοπτικές. Θεμελιώνεται με εργασία λαμπρό μέλλον.

Ολοι αυτοί που θα σπεύσουν στην Αθήνα, αντί να δημιουργήσουν μια βαβυλωνία, και ένα κλείσιμο μιας δυσεπίλυτης υπόθεσης, να πάνε με  εποικοδομητική στρατηγική πρόταση. Ελπίζω και ειλικρινά εύχομαι να διαβάσουν και να εννοήσουν τα ανωτέρω, και να προβληματιστούν εγκαταλείποντας στείρες εμπάθειες, μηχανιστικές διαμαρτυρίες και ασχεδίαστες κινήσεις. Οσο υπάρχει λίγος καιρός.

Ν. Σολωμός – Πρώην δημοτικός Σύμβουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.2.2013