Συνέχεια της απεργίας στα πλοία η ΠΝΟ

«Σε διάλογο με τον υπουργό θα προσέλθουμε μόνο αν υπάρξει κάποια θετική απάντηση στα αιτήματά μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς.

Ο κ. Μουσουρούλης σε δηλώσεις του το μεσημέρι, τόνισε ότι το υπουργείο κάνει «ότι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των νησιών» και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης και των δυσκολιών».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις και με τις δύο πλευρές με τις οποίες βρίσκεται σε συνεχή διάλογο.

«Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας ενώ σε ερώτηση αν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης είπε ότι «όσο διαρκή αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ωστόσο είπε « δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».

Το μεσημέρι οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Άγ. Διονύσιο.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ με σημερινή της ανακοίνωση μιλά για πλήρη επιτυχία της απεργίας, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο μείζον αίτημα των ναυτεργατών για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που όπως αναφέρει θα ξεκληρίσει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν.

Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης σήμερα τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων, οι οποίοι έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό των ναυτεργατών, όπως, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στον τουρισμό, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τους Πλοηγούς, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και άλλους, τους οποίους καλεί σε κοινή σύσκεψη.

Τα πλοία, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί (Δευτέρα 4/2) έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης (6/2).

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.2.2013, ΚουΚΟυ