Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται σε Έδρα Πανεπιστημίου όνομα σημαντικής πνευματικής προσωπικότητας

Η έδρα δημιουργείται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής  προσφοράς των δύο Πανεπιστημίων και, βέβαια, της σημαντικής  κοινωνικής συμβολής του Μιχάλη  Κακογιάννη στον πολιτισμό τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποσκοπεί δε στην ενίσχυση, συστηματοποίηση,  προβολή και διάδοση του πολιτισμού αλλά και των κοινωνικών σπουδών μέσω ειδικών διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στην έδρα θα διδάξει ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, Αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Ο Καθηγητής κ. Κ. Γουλιάμος, Αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Για πάνω από 30 έτη ερευνά και διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, εκδίδοντας με κριτική προσέγγιση ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, δοκιμίων, κεφαλαίων και άρθρων επί ζητημάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και πολιτικής.

Η Επώνυμη Έδρα “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Μιχάλης Κακογιάννης”  στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντικατοπτρίζει την εμβάθυνση των σχέσεων και, κυρίως, την υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής περί διαπανεπιστημιακών συνεργασιών από τους  δύο ακαδημαϊκούς οργανισμούς και δημιουργείται ως απόρροια και προέκταση των συμφωνιών συνεργασίας που έχει συνάψει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31.1.2013